Aktiviteter och utflykter på Phi Phi Island

På den här sidan kan du läsa om några av de aktiviteter och utflykter man kan göra när man besöker Phi Phi Island. Eftersom ön ligger vid ett av Thailands bästa dykvatten är det inte konstigt att mycket kretsar kring dykning och snorkling på ön.

Dagstur till Maya Bay

En av de populäraste utflykterna på Phi Phi Island är att besöka Maya Bay på Koh Phi Phi Leh. Stranden var inspelningsplats för filmen The Beach med Leonardo Dicaprio i huvudrollen. Man kan antingen hyra en egen longtailbåt eller boka in sig på en arrangerad tur. Oavsett hur man tar sig dit rekommenderas det att besöka stranden på förmiddagen innan tidvattnet sjunkit undan.

Läs mer om Maya Bay (extern länk)

Besöka Bamboo Island

Koh Mai Phai eller Bamboo Island som ön är mer känd som ligger en kort båttur nordöst om Koh Phi Phi Don. Den lilla ön är en populär dagsutflykt och hit kommer turister för att sola och bada vid de vackra stränderna. Det klara vattnet gör att många tar med sig simfötter och cyklop för att utforska livet under ytan.

Phi Phi Island Viewpoint

Högt belägen ovanför Tonsai Village ligger Phi Phi Island Viewpoint. Härifrån får man en fantastisk vy över Tosai Beach och Loh Dalum Bay med vackra bergen i bakgrunden. Att ta sig till Phi Phi Island Viewpoint kan vara lite knepigt, det enklaste sättet är att följa skyltarna mot Viewpoint 1. Väl uppe vid utkiksplatsen finns en liten butik med snack och dricka.

Läs mer om Phi Phi Island Viewpoint här (extern länk)

Prova På Att Dyka

Något som är populärt på Phi Phi Island är att prova på att dyka. Det klara vattnet kombinerat med de vackra korallreven som omger öarna har gjort Phi Phi Islands till en av Thailands bästa dykplatser. Det finns ett flertal dykfirmor på ön som erbjuder allt från en endagstur till hela utbildningar och det är inte helt ovanligt att turister åker från ön som certifierade dykare.

Gå En Matlagningskurs

Man kan även passa på att lära sig laga thaimat på sin semester. Runt om i Thailand också även på Phi Phi Island finns möjligheten att boka in sig på en matlagningskurs där man lär sig grunderna i thailändsk matlagning och göra några av de vanligaste thairätterna, något som är väldigt uppskattat när man kommer tillbaka till Sverige igen.