Tonsai Village

Mellan Loh Dalum Bay och Tonsai Bay ligger Tonsai Village, en by uppbyggd för turisterna som besöker Phi Phi Islands. Här hittar man små butiker som säljer badkläder och souvenirer, restauranger och barer samt dykfirmor och researrangörer som erbjuder utflykter till närliggande öar. Tonsai Village passar perfekt som utgångspunkt för den som vill ha nära till sol och bad, samt ett bra utbud av restauranger och barer att välja mellan.

Eftersom det inte finns några bilar på Phi Phi Island är gatorna smalare än på andra ställen i Thailand vilket gör att det lätt blir fullt med folk inne i Tonsai Village, framför allt på vägen till piren. Här är det inte helt ovanligt att se kärror packade med resväskor och cyklande ungdomar som kryssar igenom massan av guppande backpackingväskor som är påväg till sitt hotell. Här finns allt man kan tänkas behöva på sin semester många som väljer att bo här gör det för att kunna kombinera sol och bad med nattlivet som Tonsai Village och framför allt Loh Dalum Bay erbjuder.

Aktiviteter och utflykter

Precis som på många andra platser på Phi Phi island så kretsar mycket kring dykning och att besöka de närliggande öarna kring Phi Phi Island. Några av de populäraste aktiviteterna på ön är att boka in sig på en heldag vid något av de vackra korallreven som omger ön. Annars är det väldigt populärt att hyra en longtailbåt och besöka Koh Phi Phi Leh eller fördjupa sig i det thailändska köket i form av en matlagningskurs.

Boende i Tonsai Village

Tonsai Village har ett brett utbud av hotell, allt från enklare guesthouse till lyxiga resorter. Något man bör tänka på är att hotellen på Phi Phi island kan bli fullbokade, eftersom ön är så populär och det bara finns ett begränsat antal hotell. Därför rekommenderas det att vara ute i god tid med att boka sitt boende för att försäkra sig om att man får den standarden man vill ha under sin semester på ön.