Tonsai Bay

I mitten av Koh Phi Phi Don söder on Tonsai Village ligger Tonsai bay. Trots att det byggts mycket på den här sidan av ön är atmosfären relativt avslappnad. Majoriteten av besökarna här är backpackande ungdomar och de trånga gatorna i Tonsai Village kantas av dykfirmor, lokala resebyråer, restauranger och små butiker som säljer badkläder och souvenirer.

Mycket av det som finns vid Tonsai Bay är uppbyggt på grund av turismen på ön och passar perfekt för den som vill ha nära till både bad, shopping och nattliv. Tar man sig en bit bort från piren så mattas tempot av ytterligare och man får en känsla av Phi Phi Island fortfarande är en riktig paradisö.

Det är även till Tonsai Bay som de flesta dagsutflykterna från Phuket, Krabi och Ao Nang kommer vilket gör att runt lunchtid brukar det kommer en hel del extra besökare. Det gör att stränderna på framförallt den östra sidan av piren brukar bli ganska fulla med båtar.

För den som tröttnat ligga på stranden finns ett flertal dykfirmor och researrangörer vid Tonsai Bay som erbjuder dagsutflykter till öarna i närheten. En av de populäraste utflykterna på ön är att åka till den berömda stranden Maya Beach som av inspelningsplats för The Beach med Leonardo Dicaprio i huvudrollen.

Boende vid Tonsai Bay

Precis som på andra platser på Phi Phi Island så finns det risk att hotellen är fullbokade under högsäsong så det rekommenderas att boka hotell innan man åker till ön. Med det sagt så finns det ett stort utbud av hotell kring Tonsai Beach och Tonsai Village. Dock är priserna generellt högre här än på andra ställen i Thailand.